Den ultimative sadel-løsning til den glade, sunde og kvalitetsbevidste hest.

Vidste du at:

Opimod halvdelen af de problematikker jeg møder når jeg behandler heste, er enten helt, eller delvist skabt af smerter og ømheder i ryggen som er opstået på grund af forkert tryk fra sadel?

En sadel er ikke  noget man "bare smækker på."

Som du sikkert ved, så skal en sadel passe til hesten, og gerne tilpasses ofte.
Dette er vigtigt, for at hesten har det godt, yder optimalt, og ikke får smerter og ømheder.

Problemet er bare, at vi ser helt enormt mange sadler, der slet ikke passer til hesten.

Rigtig mange heste har smerter og ømheder i ryggen, og selvom at en "dytig sadelmager" har været forbi for nylig, ser vi stadig store problemer hos mange heste, skabt af netop sadlen.

 

Der er ét grundlæggende problem.

En almindelig bom-sadel er baseret på teknologi og videnskab der datere sig tilbage, delvist til den engelske dressur i 1800 tallet, og delvist hele vejen tilbage til de første sadler blev opfundet, flere hundrede år før kristi fødsel.

Det er altså oldgammelt!

Der et grundlæggende problem med dem.

De er stive, ufleksible, indeholder oftest træ og jern.

 

(Forestil dig at du skulle bære opimod 25% af din egen vægt på ryggen?
Ville du ikke også ønske at det var så skåsomt som muligt?)


Her er 5 normale eksempler ved almindelige engelske bomsadler, som skaber store problemer i hestens krop:

1. Sadlen passer ikke henover ryggen og skaber derfor er 4 punkts pres, istedet for et afblødet pres over hele fladen af hestens ryg.

2. Sadlen er smal eller, og skaber derfor for stor vægt bagpå.

Det giver et for stort pres på den bagerste del af sadlen og hesten får problemer med at bære, samtidig med at den oplever flere og flere smerter i ryggen.

3. Sadlen er for bred fortil, sadlen hæver sig bagtil og bliver "levende", hesten oplever et større pres fortil og det skaber smerter og med tiden skader i skuldre og forben.

4. Kopf-jernet pressere hestens skuldre og giver hesten problemer med fleksibilitet.

Hesten bliver forhindret i at bevæge sig smertefrit under ridning og får problemer med at bruge kroppen korrekt i ridning, da den ønsker at undgå smerter

Samme pres hindre ordentlig muskelvækst og på mange heste kan man se at deres skuldre er blevet "formet" af kopf-jernet. (Kopf-jern er det metalstykke der sidder fortil på en almindelig bom-sadel.)

5. Presset fra rytterens vægt er generelt forkert fordelt og heste har det med at variere lidt i muskelmængde, fedt, pels, flere gange i løbet af et år.
Alt dette er med til at en sadel som måske i første omgang har være "perfekt tilpasset", indenfor blot få måneder ikke længere passer hesten, og skaber nu problemer i hestens fysik.

 

+45 40592720

Åben alle hverdage

kl. 10.00 - 17.00

Doris Lessingsvej 17b,

2300 København S.

© af Healing Angle Management Association